Nieuwe ontwikkelingen glastuinbouw

Belichting ook succesvol bij zaden.

Klik hier om het artikel (PDF) te lezen.

Anton Lohuis en de ontwikkeling van led en de voordelen ervan in de kas

We kennen ledverlichting in de huidige vorm al tientallen jaren. Omdat leds zoveel goedkoper zijn in energieverbruik, hebben ze ook hun weg naar de tuinbouw gevonden.

Lohuis Lighting & Volgroen starten Scholen LED- Fonds!

Lohuis Lighting & Energy BV en Volgroen BV hebben de handen ineen geslagen om de financiële drempel weg te nemen voor scholen die willen verduurzamen. Samen hebben zij het Scholen LED-fonds opgericht. Op dit fonds kunnen scholen een beroep doen en zo van de mogelijkheid genieten om zonder investering en zonder hogere maandelijkse lasten over te stappen naar duurzame led-verlichting.

Elke school komt in aanmerking voor het Scholen LED-fonds en kan er een beroep op doen. Na honorering van de aanvraag is zelf investeren in led-verlichting niet nodig. Bovendien blijven de maandelijkse lasten gelijk. Door de nieuwe led-verlichting wordt er minder energie verbruikt en worden de energielasten aanzienlijk lager. Het bedrag dat de school hierdoor elke maand bespaart, wordt gelijkgesteld aan het bedrag dat de school betaalt aan het fonds, tot de totale investering is voldaan. De kosten voor de nieuwe led-verlichting worden zo gedekt door de besparing op de energierekening. Voor 2019 heeft het Scholen LED-fonds een budget van € 10 miljoen.

De aanleiding voor de oprichting van het fonds komt voort uit de gezamenlijke visie van Volgroen BV en Lohuis Lighting & Energy. “We zien dat er zeer veel animo is bij scholen evenals bij bedrijven om gebouwen te verduurzamen, maar dat het grote struikelblok de investering is. Wij willen deze financiële drempel wegnemen, zodat het scholen niet meer in de weg staat te verduurzamen.” aldus Anton Lohuis van Lohuis Lighting & Energy en Emiel van Sambeek (mede)oprichter van Volgroen.

Dat de noodzaak voor initiatieven als het Scholen LED-fonds groot is, werd onlangs nog eens onder de aandacht gebracht door Bernard Wientjes, voorzitter van Rijksinitiatief De Bouwagenda in Trouw op 11 april j.l.. Hij zei hierover onder andere: “Het verduurzamen van schoolgebouwen gaat te langzaam. Veel te langzaam. Scholen moeten vijf keer zo hard verduurzamen als dat ze nu doen. In het huidige tempo zijn alle gebouwen, waaronder scholen, pas in 2350 duurzaam te noemen. Dat is niet zomaar een jaartal. Dat hebben we uitgerekend.”

Aanvullende informatie is te zien op:
www.volgroen.nl/scholen-led-fonds

Vraag hier de informatieleaflet aan


Lohuis LED belichting groot succes!

Lohuis leverde in september 2018 aan kwekerij Mortelmans in Lier België 4.000 interlights Apollo III en 1600 toplights Galilea groeilampen. In deze kas waar trostomaten worden gekweekt wordt nu een lichtniveau van 235 umol bereikt tot grote tevredenheid van Anne en Stefan… Lees Meer

Veelbelovende toekomst LED lamp glastuinbouw

Ons eigen ontwikkelde LED lamp voor de glastuinbouw sector heeft een veelbelovende toekomst!

Lees hier meer over de testresultaten en ontwikkeling van deze bijzondere lamp:

www.groentennieuws.nl

 Lohuis Lighting & Energy glastuinbouw
Lohuis Lighting & Energy glastuinbouw

Lohuis stimuleert Westlandse basisscholen

Lohuis stimuleert Westlandse basisscholen voor meer LED- verlichting op hun school

Als sponsor van Westland Schaakt, heeft Lohuis Mooie LED- prijzen uitgereikt aan de winnaars van het Schoolschaakplan Westland tijdens het WSK345 schaaktoernooi.
Wij feliciteren de winnaars met hun mooie prijzen!

Lohuis stimuleert Westlandse basisscholen Lohuis stimuleert Westlandse basisscholen Lohuis stimuleert Westlandse basisscholen
Zie ook: westlandschaakt.nl

Led panelen

Onze Lohuis led panelen zijn uitermate geschikt ter vervanging van conventionele tl verlichting in systeemplafonds. Oogt netjes en modern en bespaar ook nog eens een hoop energie!
Wat led u?

Infomercial Lohuis Lighting

De infomercial van Lohuis Lighting zal het komende jaar in de regionale tv in Groot Haaglanden en Rijnmond te zien zijn (zijnde TV West en RTV Rijnmond).

Lohuis Lighting & Energy infomercial